Ett stort tack till...

...den som skrev denna komentaren till mig! :)

Angående den anonymas kommentar om att hennes syskon som hade en åldersskillnad på 1½ bråkade.

Syskon som är födda med mindre än upp till 2 års mellanrum kallas för pseudotvillingar. Att få barn för tätt KAN bli jobbigt då killar utvecklas långsammare än flickor. Så om killen är äldst så kan han känna sig undanknuffad av sin syster då hon föds. Och eftersom att ålderskillnaden inte är så stor kan flickan gå om pojken i utvecklingen vilket han kan känna som "kränkande". Det är detta som gör att barnen bråkar mycket. De tävlar om vem som är bäst och om mammans uppmärksamhet.

Självklart stämmer inte detta in på alla barn, men enligt någon psykologisk gubbe är det så.

Från 2 år och uppåt så får inte den äldsta pojken lika mycket konkurreras av sin syster, vilket gör att de lättare kan leka med varandra. Så om Neo är 2½ år (tror jag det var?) så är chansen att han och hans syster kommer ha kul tillsammans väldigt stor. Sedan beror barnens beteende mycket på hur föräldrarna uppfostrar dem och du verkar vara en jätte bra mamma så det lär inte bli några problem.

Så strunta i vad andra säger, man kan inte förutspå hur barnen blir innan de är födda. ;)

___________________________
Neo är förkyld idag :( så jag håller honom hemma, Simon ringde dagis innan! Han ligger just nu på golvet och kör alla sina bilar-lastbilar m.m.. Jag tänkte göra pannkakor till eftermiddagsfika sen, min mamma ville bjussa oss på fika så kanske gör en smet och tar med dit när hon slutat jobbet :) Tänkte även slänga in en mag-bild, ni ska få se bättre bilder när Simon tagit med vår systemkamera istället sen.

  

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0