jobbat

idag har jag jobbat igen, mellan 13.00-16.00 så inte så många timmar men det blir ju lite iallafall.
Neo var på dagis under tiden, sedan hämtade jag honom också åkte vi med min mamma till Båstad för att hämta Simon som hade jobbat över lite med!

När vi kom hem så gjorde vi kyckling i ugnen med ris och sås och självklart grönsaker till :p gott!
Nu håller Simon på att somna Neo.

och jag tänkte snart gå och äta lite glass, som Neo fick till efterrätt idag efter maten innan vi åkte till dagis:) mumsigt!

ha en fin kväll! Puss&kram!


Barnmorskan på kontroll

Hb: 115
Bebis hjärtljud: 140/min
Blodsocker: 4,5
Blodtryck: 120/75
Vikt: 59,7kg
Sf mått: 26cm

Allting såg bra ut! :D

Vi kollade även igenom Neo's förlossningsjournal, och dom räknar att förlossningen är igång när man är öppen 4cm och från att jag var öppen 4cm tills Neo låg på mitt bröst så tog det ca 4timmar, så dom räknar att min förlossning med honom tog 4 timmar bara. Men fick dock min värk 6 timmar innan jag var öppen 4cm, men jag hade inte så jätte ont förens det var 4 timmar kvar. Det var väldigt spännande att kolla och prata igenom den. =)







Jobb igen

Idag blir det jobb igen, från 08.30-13.00 så Neo's morfar ska hämta honom på dagis 12.00 för han slutar tidigt idag (min pappa) så han frågade om han inte kunde få hämta han - Självklart får han det. <3

Efter jobbet ska vi ner till väla och kolla lite, mamma's kompis dotter ska pierca sig.

För övigt kan jag säga att jag mår bra, men får panik av att bo på andra våningen i bara en 2:a!
Jag känner att jag bara gråter när Neo är på dagis och ingen är här...
Vill ha större lägenhet med bottenplan, men vartenda en jag ger som förslag säger simon Nej utan att ens lyssna eller kolla på mitt förslag, han räknar bara pengar.. men för mig är det viktigt att ha en trädgård, större lägenhet så att jag kan gå ut där mer mina barn i vår egen trädgård och att Neo kan få ett eget rum och vi med, och sedan får han dela med sin kära syster. Så ikväll ska jag ta och sätta mig ner och prata med Simon om hur ska göra med lägenhets-sökandet, inte så att vi bråkar utan bara att jag blir ledsen när ingenting duger som jag säger. Men han brukar alltid lyssna och förstå, så ikväll blir det att vi ska prata och se vad vi kommer fram till för såhär kan jag inte gå och vara ledsen hela tiden, (dock är det inget som någon mer än dom som läser min blogg vet) så när jag berättar för Simon ikväll hur jag mår här så är jag säker på att han kommer förstå. <3

Trevligt besök

Igår fick vi trevligt besök från Jessica&Linn :D
Det var såå roligt att dom kom hit, jag umgås ju inte med så mycket folk annars, är hellre hemma med Neo och busar med han och hittar på andra saker, så det var riktigt riktigt skönt att bara få sitta ner i några timmar och prata och skratta :D Tack!

Idag ska Neo till dagis kl halv 12 så att han hinner äta där och då åker jag till jobbet.
Skulle igentligen vara hos barmorskan idag men ska ringa om en stund då dom har telefontid och säga att jag fått jobb, ringde redan igår såklart men då var inte min BM där så dom bad mig ringa idag kl 10.00 för då har hon telefontiden! Så får se vad hon säger om hon vill att jag ska komma idag så får min mormor jobba lite längre och jag komma efter det då, men annars så kanske hon kan  boka om min tid :) Får se vad hon säger, viktigast att lyssna på henne för barnets skull!<3

Var på kalas igår för min kusin Hampus som fyllde 15år, riktigt god mat och tårta, kunde knappt sluta äta haha :)
Jätte trevligt kalas med! Jag älskar när hela släkterna samlas på kalas och har såna traditioner :)

Neo sitter och kollar på traktorer på youtube på den lilla datan, haha, han vill kolla i fem sekunder typ sen säger han "annan, mamma annan" :P nu blev han lite suris för att jag sa att han får se klart den på 10 sek. innan jag bytar och då håller han för ögonen xD haha, söta Neo <3 Mamma älskar dig&lillasyster över allt&alla andra <3



Väntar på

Nu sitter jag och väntar på Jessica & Linn, två kompisar som ska komma hit på fika, så jag har köpt någon tårta med chokladmousse (stavas?) och hallon, ser jätte god ut! Och till det har jag vispat vanilj-visp som står och väntar i kylen :)

Det hade gått jätte bra för Neo på dagis, alltid lika skönt när dom säger det.
Just nu tittar Neo på 'Lilla röda traktorn' på film, han är helt galen i den :P

Imorgon ska jag till barnmorskan, men har fått jobb igen så skulle ringa henne imorgon förmiddag och boka om tiden.
Sen har jag ultraljud igen i början på April för dom ska se att moderkakan har flyttat sig uppåt, vilket den redan hade när vi var på köns-ultraljudet i Malmö. Men iallafall, skönt med extra pengar till nästa månad! Vi har planerat en ullareds-tur, jag och Simon, vi ska se när det blir men det blir förmodligen i April någon gång och vi måste kolla med mina föräldrar om dom kan vara barnvakt åt Neo för det är inte så kul för honom att följa med dit.

Jag har städat undan och vädrat hela lägenheten, tagit disken, dammat, dammsugit, och vattnat våra få blommor (haha)
Så nu känner jag mig ganska så trött, men ikväll är det ju kalas också, jag ska låna morfars bil eftersom mina föräldrar och bror måste åka iväg lite tidigare och vi ska stanna kvar lite längre - SÅÅ SkÖNT MED KÖRKORT!

På fredag ska jag och Neo hem till Sophia på fika, på förmiddagen. Sedan ska jag till Väla och handla lite, mamma's kompis dotter ska pierca sig så vi ska följa med dit!

Nehe, nu ska jag kila igen!
Ha det så gott.

Svar

Hej! grattis till din andra bebis! jag är en tjej som snart är 18 år och gravid i v.15 för första gången, skulle vara jätte kul om du ville ha lite kontakt med mig och bara prata allmänna bebis saker och ge mig lite tips och så!:) du kan maila mig, svara här eller adda på msn.:)


Svar:
För det första, tack :)
Och för det andra, Nej, ska som jag skrivit tidigare låsa min blogg alldeles snart.
Så tyvärr. Det finns miljoner unga-mamma bloggar, så skriv till någon annan, lycka till :)

27+0

Idag är vi inne i vecka 27+0 <3
Mamma älskar dig bebis, av hela mitt hjärta! <3

Neo har börjat prata som bara den, imorse när jag lämnade han på dagis så berättade dom att det kommer som bara den nu med orden :D å, jag blir så glad! <3 Han satt även igår vid middagen och sa sina dagis-kompisars namn som jag inte visste att han kunde säga, men man hörde tydligt vad han sa, hihi :D

Han hade även sagt att pappa, mormor och morfar hamrat på dagis igår. Fast ett namn i taget då och att dom hamrade!
Sen sa han att hans farmor hade en buss, haha :P Så talet kommer mer och mer, BLIR SÅ GLAD :D<3
Mamma älskar dig Neo, av hela mitt hjärta! <3

Jobbat

Idag har jag jobbat, ringde från barnomsogren (dagis) imorse och frågade om jag kunde jobba ett par timmar så det gjorde jag, skönt med lite extra pengar - fast att simon har såpass bra inkomst att vi klarar oss fint ändå!

Idag ska jag och Simon och Neo hem till min mamma, pappa och bror för där har min kusin (Elina's) mamma varit och lämnat kläder som vi ska få till lilla tösen, snällt <3 så vi ska kolla igenom det! Ska även plocka fram ett par saker till Elina som hon ska få låna av oss :)

Nu ska jag kila!
Puss&Kram.


Svar

Med ett barn och ett till påväg så måste det vara bäst med en 3:a kan jag tänka mig :P

Svar: Yes, därför som vi söker en 3:a också;)
Dock har vi en 2:a nu då Neo har eget rum och vi har en bäddsoffa med divan så direkt på morgonen lägger vi ner våra sängkläder & madrasser vi lagt därpå i divanen som man kan lyfta på! Och vi trivs med detta sålänge tills vi hittar en 3:a om så det inte blir förens nästa år, så har barnen iallafall sitt rum :) Man ska vara nöjd när rman flyttar, det ska passa barnen och ja, det är mycket som ska stämma för att man ska flytta faktiskt, så vi har ingen brottom med det, men du har rätt i att en 3:a är bäst nu när vi ska ha en till också, men vi söker ju en 3:a! Men ännu viktigare sålänge är att vi får en botten-plan så att Neo kan leka i trädgård och babyn kan sova ute som är nyttigt! :)

älskar dig!!


jag älskar dig så mycket!!!!<3

hehe

Kebab <3
Nämen ush kolla på pojken .. Gör han inget annat än o meckar moppe och äter kebab om dagarna eller ? !! :D

Svar:
Om jag har rätt för mig så är det min broder som skickat denna komentaren, och som själv älskar att äta kebab och önsketänkade att Neo också kommer bli hel tokig i kebab ;) inte sannt? Haha, och mecka moppe kan vi nog skylla dej för att han älskar att göra xD

Lösen

Sätter lösenord på bloggen snart som jag skrev i ett annat inlägg, och det är bara dom jag känner och unga mammor som jag pratat med tidigare och litar på som kommer att få lösenordet till min blogg eftersom jag vill skriva saker där som inte kommer ut till andra helt enkelt!

Vi letar ju som sagt lägenhet också, helst en 3:a men finns inte någon som vi är intresserade av just nu, så vi väntar och kikar då och då. Vi har sökt en 2:a med bottenplan så att där är trädgård, eller sökt och sökt, vi väntar på svar om vi får kolla på den men vi är inte så intresserade av den faktiskt, eftersom vi vill ha en 3:a, men det kan ju vara spännande att bara titta, det säger ju inte att man måste säga Ja till den för det inte!

På onsdag kommer 2 kompisar hit och hälsar på, sedan är det kalas för min kusin på kvällen :) - ska bli trevligt!




Svar

Louise om Någon som vill veta????:
Vaa?? Du måste skoja! Gud va dåligt!

Svar: yes, väldigt pinsamt att folk får såna saker för sig! förstår inte hur hon bara får sånt för sig? :S
haha, jaja tur det finns andra som tänker med hjärnan :D

21 Mars

Idag är det ju den 21:e Mars, vilket betyder att det är precis 3 månader kvar tills Joline är beräknad!
Och våran Neo blir 2år & 1månad idag!

Har lämnat Neo på dagis nu, han tyckte det var kul att gå dit och hade inte ens tid att vinka på mamma idag :) haha söta unge! Han har ju fått ett eget rum nu, som han har sovit i hela natten och jag var inne endast En gång och tittade till honom och då sov han så sött :) Skönt för honom med ett eget rum och stor säng, för när bebisen kommer så störs han ju inte lika mycket när jag ska upp och amma på nätterna och sådär.

Jag kommer snart att låsa bloggen, så dom som vill ha mitt lösen får fråga mig på FB för det är dom enda som får det, vill inte att massa andra ska läsa längre! jag vill skriva av mig lite ibland, så då får ni skicka där!

Jag och Simon har ett litet projekt pågång, vi ska slipa och måla hela spjälsängen och den ska bli vit :)
Får se när vi börjar med det! Kommer säkert bli jätte fint! :)

kram på er!

Mamma & Pappa älskar er våra fina barn <3

Någon som vill veta????

Kanske någon som vill veta hur mina föräldrar fick reda på att jag var gravid denna gången? :)
Nämligen så att vi inte hann berätta det själva som vi då hade tänkt som man i normala fall gör!
Utan.. dom fick ett telefon samtal mitt i natten! Hmmmmmmm.. någon som kan gissa från vem?

Ska jag skratta eller gråta för hur rent ut sagt PINSAMMA vissa människor är?

- En sak är säker, jag sjunker aldrig till denna nivån! Never ever alltså det kan jag lova!



Eget rum

Neo har varit hos sin mormor & morfar en stund idag då jag och simon fixade här hemma, så att Neo har nu fått ett eget rum. Vi har även varit hos simons föräldrar en runda och hämtat en gammal tv som Neo har fått på sitt rum, en sån liten tv, tycker inte barn behöver ha för stor! Min åsikt :)

Nu ska vi snart köra och hämta mammas kompis för hon ska med hem och äta hos mina föräldrar ikväll, precis som vi blivit bjudna på mat :) Gott!

Nu ska vi kila!

Ha de!

PRAKTIK :D

Jag har fått praktik på ett Café - Awesome :D (hoppas vi på åtminstonne)!

Så Neo kommer få vara mer på dagis nu, Simon kommer att få hämta och lämna han vissa dagar och vissa dagar får jag hämta och lämna, det har med tiderna på praktiken att göra. Så ringde Simon direkt och berättade tiderna, Simon tycker det är kul att få hämta Neo och lämna honom på dagis, för det har ju inte gått innan eftersom jag alltid hämtat och lämnat då jag varit hemma mest! Så detta kommer vara kul för både Simon & Neo, det tycker jag är bra, att vi delar upp det lite, för dom gångerna Simon varit ledig och vi lämnat Neo tillsammans så har Neo varit jätte jätte glad att pappa följt med! :D

jag älskar min familj över allt & alla.
<3


Tack ♥

Tack för alla bra komentarer & tips om motion under graviditeten!
Alltid kul att höra lite vad andra gjort/gör under sina gravidteter, och sådär :)

Jag & Neo cyklar på, men just nu är det fullt med snö så cyklen får vänta tills den snön är väck.. tråkigt med snö nu ju!bb

Ha en fin dag allihopa!

SKIT!

Hade skrivit ett jätte långt inlägg men det försvann, så jag orkar inte skriva igen!

Mer än..

- Det har snöat som satan, det tycker jag är jätte tråkigt!
- Betalat en del räkningar idag: Skönt!
- Simon storstädade igår så att jag skulle slippa det, tack älskling<3
- Neo är hemma från dagis, han är lite förkyld o trött, så vi är hemma o myser!
- Har varit på ungdomslotsen imorse och fyllt i papper om mina pengar, göttans.
- Väntar på besked om praktik på ett cafe, spännande, hoppas jag får det, besked i förmiddag om det.

Nu har jag inte så mycket mer att säga faktiskt.
Kan ju skriva att funderingar på Joline eller Lilja finns, älskar dom två namnen!

Nä, nu ska jag snart ringa om praktiken, och busa med min Neo <3
Babyn i magen sparkade till för en stund sedan, mysigt bebis <3

Puss&Kram!
HÖR AV ER OM NI VILL SES I HELGEN NÅGON?


FLUMM BILD, haha men vi har kul <3


Svar

Är ju inget farligt med att cykla :) Visst om man skulle ramla kanske..
Svar: Det var inte frågan om det är farligt att cykla, frågan var om det är bra för kroppen under en gravidtet och hur mycket man kan anstränga sig utan att babyn ska må dåligt!

Du förstod nog inte frågan riktigt =)

En till:
Lindztromdesign:
Om du vill ha en design efter dina egna önskningar gratis säg bara till :)

Svar: en fråga till dej bara, hur ska jag veta vem du är eller ska gå in till din sida?
och är dessutom nöjd med min =)
jag frågade om hjälp med design för längesen men fixade det sedan själv!
tack ändå =)

Cykla under graviditet

Jag har en fråga till alla mammor!

Är det bra att cykla under graviditeten?
Eller man kanske inte ska anstränga sig för mycket?
Nu cyklade jag till dagis med Neo vilket tar ca 3 minuter runt hörnet där hans dagis ligger, och sedan gick jag tillbaka i lugn takt med cyklen hem!

Sen undrar jag även en annan sak!
Jag fick lite högt blodtryck i slutet på min graviditet med Neo, finns det något jag kan undvika för att kanske möjligtvis inte få det? Och finns det något speciellt som är bra att göra för att inte få det?

Jätte tacksam om jag får några svar hörrni :)

Kramar / Erica!

Kaffe

Just nu sitter jag och dricker min andra kopp med kaffe, väntar på att hämta Jenni för vi ska ringa och söka lite praktik till mig, och ska hämta min son på dagis innan dess också! :)

Senare i eftermiddag kanske vi åker med till min morfar och fikar, får se vad vi känner för idag.
Men vi höres!

Nu skriver

Nu skriver jag ner namnen som vi har som förslag ifall inte vi tycker att babyn ser ut som en Joline när hon kommer, dock så tror vi att det blir en Joline eftersom vi älskar det namnet båda två, men vi vill inte bestämma oss helt förens då vi ser henne på riktigt!

Alexia
Lilja
Melissa
Nova
Ronja
Sally
Thea
Zoe
Alicia
Jolie
Noelle
Novalee
Vilja
Annie

(Nu vet vi ett par st som heter dessa namnen, men det är inget vi "bryr oss om" lät kanske lite tyket men absolut inte menat så utan menar mer att vi väljer det namn vi tycker passar vårt barn) Kram på er!

Skulle det då bli en pojke fast att vi varit på Köns-ultraljud, så har vi också ett par förslag. Så som Rasmus eller Elian tycker vi är fina namn!

Morgon allihopa

God morgon på er.

Dagiset är stängt idag så Neo är ju hemma med mig, mysigt tycker jag :)
Vi har varit ute på en morgon prommis redan, Neo sprang upp och ner för kullarna vid lekplatsen och jag försökte att hänga med så gott jag kunde med en vacker växande mage, hihi :)
Sedan ville han gå till pappas moppe och mecka lite med den, så då var vi där en stund också!
Men nu har vi kommit in och han sitter och målar, just det, ännu ett nytt ord han kan säga - Måla :) Och han kan säga Tuta! När vi kör bil så skriker han "Mamma, tuta tuta" haha och ibland blir det tutta men oftast rätt - Tuta!
Det är så gulligt!!

Igår var vi inom mina föräldrar, min mormor och morfar och vi var på MC-mässa med simons föräldrar, det tyckte Neo var jätte häftigt och blev helt till sig av alla motorcyklar och mopeder :D haha söta unge<3

Joline sparkar i magen nu, det är så mysigt<3

Nu vill Neo att jag ska måla med honom så ska kila :)
Kram!




Någon

Någon som har lust att ses med mig och min la familia imorgon?
Söndagar är otroligt tråkiga, men en kaffe med vaniljsmak på espresso house kanske gör sista dagen på veckan lite trevligare?!

Hör av er om ni kan/vill ses på fika eller nåt annat trevligt?


Pussen*

Svar

Man uttalar Adéle som det står ^^ tex, det första E som kommer uttalar man som i "sked", och det sista E som i första E:t i "elefant" :P

Svar:
Okej, då har jag fattat =D
Det var ett fint uttal, jag gillar jag det namnet!

Bamse gympan

God förmiddag!

Imorse vaknade vi 7.30 och gav Neo välling sedan åkte vi direkt ner till stan och köpte frallor och hem till mina föräldrar för att äta frulle där, med hemmagjord varm-oboy: FAVORIT <3

Sedan åkte vi till Neo's bamsegympa, han tycker alltid det är roligt där men i slutet av gympan ville han hem för dom skulle göra några lekar och då tar dom stora syskonen över (vissa föräldrar tar med alla sina barn fast att det är åldersgräns på 3år) och då ville en del barn inte leka längre för dom inte fick chansen att få tag på bollen ändå! Så Neo ville hem, så jag bad Simon gå ut med honom så länge eftersom jag blev förbannad som in i.. och gick och pratade med hans ledare, och även hon var irriterad och sa att hon ska säga till dom för det är inte såhär det ska vara för dom yngre barnen!

- Innan gympan började så sa även ledaren högt och tydligt i ringen "Ni som är äldre syskon här får gärna gå bredvid och hjälpa till men inte vara med på redskap m.m för det är dom små barnen jag har i gympa" så ja, vissa andra gick också tidigare.. tråkigt! För vi tycker det är jätte trevligt och Neo älskar att vara där. Så hoppas det blir bättre nästa gång!

Nu ska jag mysa med familjen, städa, diska och fixa lite här hemma. Vi hörs!


Fikat i stan

Varit och fikat i stan med en tjej och hennes dotter, jätte trevligt var det! :) Får vi göra om snart!
Hoppas även Sophia och barnen kan ses snart =)
Får messa och se, vi vill ju till busfabriken så tänkte kolla med henne, men det får jag göra sen för nu ska jag gå och fixa lite eftersom vi snart ska på släkt kalas.

Pussen!

Nyligen tagna bilder..


Mamma Erico & Pussen av Neo ♥


Fina magen ♥ & mamma-Neo bus :D♥


Även

Även lagt till en bild i sidmenyn nu, och skrivit en text där.
Nu börjar jag komma ihåg lite om designerna, kul! :D

Tillfällig header

Jag har gjort en tillfällig header, eftersom jag inte kommer ihåg hur man fixat och trixar med allt i photoshop längre, Simon kan det mycket bättre och skulle hjälpa mig igår men jag var så trött så jag somnade en stund efter Neo hade somnat.
Så ska se om vi har tid senare idag eller inte, han jobbar ju till 4, kommer hem runt halv 5 och kl 6 ska vi vara på kalas för min farmor fyller 70år idag - Grattis farmor! <3

Men nu har jag iallafall fått med en bild på storebror och en på lillasyster i magen, fast att headern inte är den mest mixtrade och häftigaste, så duger den fint tills jag fixat ihop en annan :)

Kram på er allihopa!

Magen i vecka 25+2 <3




Joline eller Jolie?

Tycker faktiskt om båda dom här namnen nu, haha. Dom är så fina (i mina öron).
Får se vad Simon tycker, tror han tycker Joline, han vill nog inte ge med sig haha :D

Men tycker dock att det är lättare att säga Joline än Jolie, vad tycker ni?


Välkomstpaket!

Nu har jag beställt ett varsitt välkomstpaket till barnen från sidan jag blev medlem på goboken!
Detta är till Neo! Man kunde välja för vilken ålder!


Detta är till Joline i magen! Minnen och sånt man sätter in under graviditeten!


Neo kan säga..

Neo har lärt sig att säga lite fler ord nu!

Tex. Majs, haha han går ofta runt och ber om att få majs, såsom typ majskrokar som han älskar att tugga i sig men han får inte äta dom just nu för dom gör ju så att man blir hård i magen, så ibland får han lov att ta några stycken till fikan.

Sen säger han också Is nu, han öppnar frysen och säger iiiis, mamma.. iiis.. haha så söt :P
Och när jag sätter han i bilen när jag ska skrapa rutorna så sitter han också och pratar om all is då som jag skrapar bort, haha fina unge <3

Det kommer så många nya ord nu, vagn och allt han kan säga, han är så duktig, men det tycker ju såklart alla föräldrar om sina barn, så roligt när dom lär sig nya saker :D

Stolt <3


Jobbat

Tjenis bloggen.

Idag lämnade jag Neo på dagis klockan 8.00 och åkte till jobbet (dagis), dom ringer ibland när dom behöver lite hjälp, så jag jobbade ett par timmar och sedan hämtade jag upp min mamma och Neo på hans dagis för mamma skulle hämta honom idag eftersom jag skulle jobbat över lite men det blev icke så, så jag hämtade dom där :)

Jolls sparkade en del innan när jag satt och vilade, så mysigt <3
Neo min älskade pojke ligger och sover middag, lite sent idag men han var såå trött efter en lång dag på dagis idag!

Jag fixade och trixade lite i Photo Shop igårkväll, dock behöver jag hjälp av min kära simon med ett par saker där, så hoppas han har tid att hjälpa mig ikväll så jag kan få in en ny header :D

Nu ska jag kila, frukten kallar... mmmmm jag har blivit en fruktoman :O !
Puss&Kram.


Fler namn

Fler namnförslag på lillan i magen:

Thilda
Wilda
Nathalie (passar bra med Neo) ;)
Marly
Jessie
Lilja

Jätte fina namn!! Tack :D

Om....

Jag gör en egen header och lägger in på denna mallen, försvinner det som står längst upp då: Hem - Kategori - Länkar ?

Lite fler namn...

Elna
Whilda
Jasmina
Thea
Zara
Lee
Olivia
Sophia
Lea
Nicole
Ophielia
Juliette
Cherie
Adelé
Cilla

Jag tycker jätte mycket om namnet Adéle, men hur uttalar ni det?
Kanske är svårt att förklara i bloggen?
Men jag säger typ "addeliiii" när jag uttalar det namnet.

Vad tycker ni? :)

Ännu ett namnförslag

Elly fick vi som förslag nu - Tack :) Jätte fint namn tycker jag med!

Nu fungerar komentarsfälten!

Nu fungerar komentarsfälten förhoppningsvis, ska fixa till med bloggen och bilderna lite senare när jag har tid i Photoshop.

Just nu ligger lillkillen och sover, jag har städat som bara den, men väntar med att dammsuga och skura golven tills han vaknat eftersom jag inte vill väcka han genom att starta dammsugaren och skurar inte golven förens efter jag dammsugat såklart.

Imorgon ska jag jobba, inom barnomosorg - skönt med lite extra money till nästa månad, det säger man inte nej till precis :)
På fredag ska jag på möte på morgonen och sedan drar nog jag och Neo in till stan :D

MEN, nu kan ni iallafall komentera utan problem hoppas jag!
Annars får ni säga ifrån igen såklart!

Många kramar / E.

Vecka 25+0

I magen:

Händerna är fullt utvecklade och med dem känner fostrets sig för i livmodern och utforskar navelsträngen och kroppen. Fingrarna har nu naglar.

Fostret har perioder av vakenhet och sömn. Fostrets rörelser kan kännas tydligare när du sitter upp i en avslappnad position. Hörseln har förfinats och fostret kan nu höra sin mammas röst. Kroppens ben fortsätter att förhårdna.

 

Mamma:

Graviditeten kan för många ställa till med matsmältningsbesvär. Livmodern trycker på tarmarna och hormonet progesteron gör att maten passerar magen långsammare för att öka upptagningen av näring. Resultatet blir dålig matsmältning och halsbränna.

Det kan också hända att du måste besöka toaletten oftare och att du får kramp i benen. En del kvinnor drabbas av åderbråck och hemorrojder under graviditeten.


Inget dagis

Inget dagis för Neo idag heller, täppt i näsan så han har förmodligen ett virus i kroppen och behöver vila sig så han blir helt av med denna förbaskade snuvan!

Redan onsdag idag också, veckorna går hyfsat fort.
Hade både min mamma här på besök igår på eftermiddagen sedan åkte vi hem till henne och fikade, då kom lilla kusin Elina dit och hälsade på oss :) Sen på kvällen kom Simon's mamma hit och fikade med oss, trevligt :)

Ska hem till mamma senare och låna telefonen där för att ringa ett par ärenden tänkte jag!

TÄVLINGAR!
Kan någon förklara för mig hur man anordnar någon slags tävling i bloggen?


Pannkaks-smeten

....är färdig! haha, och står i kylen och väntar på att Neo's mormor ska komma och hämta oss när hon slutar så vi kan tillaga pannkakorna där hemma, eftersom Mormor lovade Neo att komma dit och fika idag :) Han älskar verkligen att vara där, och mina föräldrar har varit på semester i en vecka och kom hem i söndags och som han har tjatat efter dom och gråtit.. stackars lilla killen som inte riktigt förstod var dom var helt plötsligt? Hehe, överlycklig när dom kom hem kan jag lova :D Så dit ska vi idag och fika!



Får inte glömma att ta upp mat till ikväll, lika bra att jag går och gör det med detsamma, för jag har så lätt att glömma sånt haha :P

Tjao!

Fler namnförslag

Fler namnförslag till vår lilla tös:

Novalie och Tuvalie

Kan säga att Novalie tycker jag är jätte fint!
Tack så mycket för förslagen du :)

Kom gärna med fler allihopa!

Fisk för gravida kvinnor

Fakta från Livsmedelsverket!
Varför är fisk nyttigt?

Fisk och skaldjur innehåller mycket D-vitamin, jod och selen. Det är ämnen som många svenskar i dag får för lite av. Fet fisk, som lax, sill och makrill, innehåller också det särskilda omega-3-fett, DHA, som kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdom. Barn behöver omega-3-fett bland annat för att hjärnan och synen ska utvecklas normalt.

Därför är det bra för både vuxna och barn att äta 2-3 portioner fisk eller skaldjur i veckan och att välja olika sorter, både mager och fet fisk. En portion motsvarar 100-150 gram fisk. I dag äter bara en av tre svenskar fisk minst två gånger i veckan.

- Min favorit är ju helt klart LAX, älskar verkligen lax men dock så köper vi inte det för ofta, det kostar faktiskt en del med Lax, men ibland så lyxar även vi till det med en god bit, tex. på min födelsedag hade vi lax, smarrigt!

- Jag har även varit lite worried för det här att jag äter mycket makrill, nästan varje dag på mina frukost mackor, men nu läste jag att det är bara bra, vilket känns jätte skönt, för då får ju lilltjejen i sig bra fisk


Ett stort tack till...

...den som skrev denna komentaren till mig! :)

Angående den anonymas kommentar om att hennes syskon som hade en åldersskillnad på 1½ bråkade.

Syskon som är födda med mindre än upp till 2 års mellanrum kallas för pseudotvillingar. Att få barn för tätt KAN bli jobbigt då killar utvecklas långsammare än flickor. Så om killen är äldst så kan han känna sig undanknuffad av sin syster då hon föds. Och eftersom att ålderskillnaden inte är så stor kan flickan gå om pojken i utvecklingen vilket han kan känna som "kränkande". Det är detta som gör att barnen bråkar mycket. De tävlar om vem som är bäst och om mammans uppmärksamhet.

Självklart stämmer inte detta in på alla barn, men enligt någon psykologisk gubbe är det så.

Från 2 år och uppåt så får inte den äldsta pojken lika mycket konkurreras av sin syster, vilket gör att de lättare kan leka med varandra. Så om Neo är 2½ år (tror jag det var?) så är chansen att han och hans syster kommer ha kul tillsammans väldigt stor. Sedan beror barnens beteende mycket på hur föräldrarna uppfostrar dem och du verkar vara en jätte bra mamma så det lär inte bli några problem.

Så strunta i vad andra säger, man kan inte förutspå hur barnen blir innan de är födda. ;)

___________________________
Neo är förkyld idag :( så jag håller honom hemma, Simon ringde dagis innan! Han ligger just nu på golvet och kör alla sina bilar-lastbilar m.m.. Jag tänkte göra pannkakor till eftermiddagsfika sen, min mamma ville bjussa oss på fika så kanske gör en smet och tar med dit när hon slutat jobbet :) Tänkte även slänga in en mag-bild, ni ska få se bättre bilder när Simon tagit med vår systemkamera istället sen.

  

Anonym svar igen:

Svar till Anonym:
Jajaja, vet du vad?
Jag kanske faktiskt lät lite nedvärderande när jag skrev "lilla du" och jag ska säga att jag tycker det var en fruktansvärt nedvärderande komentar du gav mig idag! Att första barnet fäster sig lite extra vid sin kära mamma när det helt plötsligt för dom kommer en ny krabat i familjen som man ska dela sin mamma med, det är väl inte så konstigt? Det är bara att hantera det på rätt sätt så att varken den store eller lilla blir utanför! Och du behöver inte komma och skriva till mig i min blogg "Det är inte alltid en dans på rosor" För det förstod vi långt innan vi planerade 2:an då vi pratat igenom allt möjligt för att vara överens om båda barnen och för det andra så la jag ut din komentar på min fb och alla som komenterade tyckte det var en väldigt onödig sak att lägga ut till en gravid!

Jag har helt ärligt aldrig sätt några syskon bråka så som du beskriver att dina syskon gör, däremot har jag varit med och sätt det du skrev att första barnet kan bli extra mammig, vilket inte alls är konsigt, men dom familjerna jag sett har det bara tagit ett tag och sedan har det varit som bortfluget och barnen har lekt som bara den!
PUNK SLUT OM DEN SAKEN!

Om inte det är någon annan föräldrer som läser min blogg som har en åsikt om detta?

Fler namnförslag

Isobel
Juni
Summer
Lowa

Kan säga att folk i släkten tycker om namnet Nova och att det klingar fint med Neo.
Simon tycker om namnet men vill inte ha det då vi vet många som heter det.
Så vi är ganska fast vid att vår tös ska få heta Joline ändå!
Men, det är alltid bra med förslag, och vem vet, på BB kanske hon är en Nova?
Eller helt klart en Joline?
Vi får se =)

Tack för förslagen återigen :D
Namnet Juni är jätte fint fast jag ville stava det Junie, men vår bebis är ju beräknad i Juni så kanske inte passar så bra!

(Jag har fortfarande inte fixat komentarsfälten, så ni som ska kommentera får gå ner några inlägg som är äldre och komentera, sorry :( vet inte heller riktigt hur jag ska fixa det, så får titta lite på det senare!)
kramar

Anonym igeeeen...

Tänkte lite angående svaret på kommentaren om att skaffa syskon tätt och att de har roligt sen när de växer upp.
Min lillebror och lillasyster är det 1,5 år mellan och de har slagits och bråkat sedan start :/
Säger inte att det behöver bli så såklart och är inget illa menat eller så :) men det behöver inte bara bli roligt ^^

svar: Jag kan inte förutse framtiden, men mina barn ska definitivt inte få lov att slå varandra, den saken är säker! Sen tror jag visst det att våra barn kommer att ha väldigt roligt tillsammans :) man får ju se det från det bästa, jag kan ju inte sitta och tänka "oj mina barn kanske inte gillar varandra" för jag själv har en bror som jag alltid haft roligt med och visst tusan har vi bråkat ibland, men det går över - syskonkärlek!
Och eftersom mina älskade barn kommer bli uppfostrade som jag blivit, så har jag svårt för att tänka mig att det blir att dom kommer slåss från första dagen lilla du ;) Nog om detta!!, skriver du mer så kommer jag inte svara, så du vet. Jag förväntar mig heller inte att mina barn inte ska bråka eller slåss men definitivt inte så som dina syskon gör, där går min gräns!

Lämnat lilleman på dagis, längtar som vanligt tills jag ska hämta honom <3

Svar på komentar:

hur känns det att ha barn så nära in på varandra? känner du dig redo och så? :}

menar absolut inget illa, är bara nyfiken.

Svar:
Nejdå, förstår att du inte menar något illa, ska svara så gott jag kan :D
För det första så är ju både kidsen planerade och vi tycker inte att det är tätt faktiskt, vi tycker det är lagom med 2år & 4 månader, men självklart känner jag mig redo, eller Vi känner oss redo eftersom vi planerade denna lilla i magen också, vilket vi inte hade gjort om vi inte haft egen inkomst, boende m.m..
Vi ser bara fram emot det nya lilla knytet och det gör storebror också :D
Tror det är en väldigt lagom ålder faktiskt mellan syskon, Neo kan gå och prata en hel del, förstår mycket mer än yngre och kan mycket själv, vilket lättar en del för både honom och oss.
Och jag tror detta är en lagom ålderskillnad mellan barnen för att dom ska kunna ha jätte roligt sen också när bebisen blivit nått år :)

Hoppas du är nöjd med svaret, annars är det bara att fråga igen :D
Och en sak till, någon sa att det inte går att komentera i min blogg på dom översta inläggen så ni får komentera dom där nere tills jag har hunnit fixa :( tack på förhand. Kram kram på er. / E

Namnförslagen uppdaterade:

Här kan ni gå in om ni vill se inlägget som jag uppdaterat med namnförslagen ni gett oss och även vilka namnförslag jag och simon hade under vår graviditet med Neo :)

Amma

Godmorgon på er allesammans!

Här sitter jag och väntar på att vi ska åka till Neo's bamsegympa som han tycker är jätte kul :D
Pappa Simon är inne i duschen, jag har precis tagit disken och Neo leker för fullt med sina bilar.

På tal om lite graviditet här, jag har blivit fruktansvärt törstig!
Det blev jag när jag väntade Neo med, och inte att tala om när jag ammade..
Jisses, kunde ju klunka litervis med vätska på en halv sekund, haha.

Jag hoppas att jag kan amma längre denna gången, kunde ju bara amma Neo i 2½ vecka, sedan fick jag rejäl kräksjuka och var så dålig att dom nästan tänkte lägga in mig, men min kära pappa for ner till apoteket och köpte vätske-ersättning och sånt som jag tillslut fick i mig och då fick jag fruktansvärd magkattar, men jag fick iallafall vätska vilket var viktigt då jag var riktigt dålig ett tag, låg bara i badet och skrek nästan.. hade så ont i magen :/ Och därefter rann liksom mjölken inte till, och Neo var redan då van vid flaskan och barn som får flaskan upptill bröstet väljer oftast, nu säger jag inte alltid, utan oftast flaskan efter ett tag för där kommer mjölken fortare sa min barnmorska, så Neo vägrade :( Men han gick upp fint så det är ju huvudsaken :D

Till er andra mammor, hur länge ammade ni och varför slutade ni om ni gjorde det tidigt?



kram/E


Svar till Hanna:

Varför går han på dagis om du är hemma och han ändå är där bara några timmar?

Svar:
Om man inte har jobb eller någon slags sysselsättning som föräldrer om dagarna så får man bara lov att ha sina barn 15 timmar i veckan på dagis, och i vår kommun har dom bestämt 3 timmar om dagen, och varför ska jag då hålla honom hemma 3 timmar om dagen när han har det så roligt och lär känna massa kompisar på dagis? Sen är det bra att han är där 3 timmar med för jag söker jobb för fullt, så han kommer att få vara där längre sen men detta är som en "mjuk-start" enligt oss. Och han har varit där långa dagar innan när jag gick på körskolan och pluggat :) Hoppas du är nöjd med ditt svar!

TÄVLING HOS DIANA



Idetext
säljer b.la väggtexter, väggdekor, bodys, inredning och personliga nallar. Nu tävlar Idetext ut en babybody och en väggtext här på bloggen.

Tävlingen avslutas den 6 mars. Anmäl er ni med vettja, hos Diana :)
Lycka till allesammans, kom igen nu :)


Följ mig med blolovin

Följ min blogg med bloglovin

Storleken

Ni ser den flummiga bilden (haha) på mig i menyn på sidan, jag har skrivit en liten "test text" där för att se hur det blev, nu vill jag göra texten mindre och i en snyggare stil, någon som vet hur man ändrar storlek och typsnitt?

Jag testade att skriva <font size"2"></font> eller nåt sånt som jag läste på designadinblogg.se men det funkade inte :(
Någon som vet? 

Sugen på....


....Simon's hembakade pizza... mm!!!!!

Jag har tråkigt...

Jag har tråkigt så in i....
Inte någon ända människa av alla mina läsare som kan göra en skit häftig design?
PLEASE!


Namnförslagen ni gett oss!

Här kommer namnen som ni gett oss på förslag:
(Skriv gärna fler ni som har några fina)

Märta, Astrid, Tuva, Felicia, Smilla, Tindra, Elena, Embla, Madicken, Alicia, Felice, Hilda, Tova, Thea, Alva, Elvira, Em, Enya, Lowa, Ebba, Luna, Lea, Moa, Ewelina, Evelin.

Även fått ett par nya namnförslag: Olivia, Saga, Emina, Emmy, Emilia, Ester, Cornelia, Molly, Kajsa, Maja, Miranda, Isabella, Nicole, Wilma, Vilda, Selina, Nellie, Nelly

Kan ju även säga lite namnförslag på tjej som vi hade när vi väntade Neo:
Novelia var mitt favoritnamn då men jag sa i slutet på graviditeten att om det är en flicka så vill jag Annie eller Sally.
Simon fastnade för Sally, Saga och Nikki mest tror jag!

Även tacksamma till er som skrivit! :)

Namn-förslag??

Jag ser att det är en hel del som läser min blogg, och när ni ändå kikar in här så kan ni väl skriva några fina flick-namn??

Vår dotter i magen ska få namnet Joline men vi vill ändå ha några andra förslag ifall vi kanske inte tycker tycker Joline när hon väl är här, ni förstår? det lutar åt Joline men vi vill ha några fler förslag bara för att liksom. Så skriv snälla :D

Vi har även Zoe ifall vi tycker hon skulle passa i det :)

Skriver alla namnförslag i ett inlägg sedan, men ni får ju skriva nu :D
KOM IGEN, några namn har ni väl ;)


Bilderna har kommit...

YES!
Bilderna har kommit, så jag och Neo har kollat igenom dom och myst en stund i soffan tills han somnade för en bra stund sedan och sover än. Inväntar min kära pojkvän som slutar runt 16-tiden.
Så imorgon så ska jag fixa med bilderna tror jag när Neo är på dagis.

Känner mig jätte trött nu, och mår illa... Tror att jag varit en aning spänd inför bm-besöket idag faktiskt!
La mig lite sent igår och gick upp lite tidigt imorse med, så trött är jag allt så kan inte sätta mig i soffan just nu för då slumrar jag säkert eftersom Neo sover också, haha :)

Vet inte riktigt när jag ska börja med maten heller eftersom Simon och Mikael (min morbror) inte bestämt vilken tid dom ska träna ännu och jag ska köra min bror sen också, så vi får se vad dom bestämmer för tider och därefter får jag laga maten så den är klar tills deras träning är slut för vi ska nämligen bjuda min morbror på mat ikväll också :)

Nu i slutet på mars, om jag inte har helt fel för mig(?) så den 27:e ändrar man till sommartid, väl?
GÖTT! så dagarna blir lite ljusare och något varmare - Ja tack!

Messade precis min mamma och frågade om hon har en aning om ifall min svarta tröja det står Bebis på är kvar hos dom eller om jag fick med den vid flytten, kan nämligen inte komma på att jag sett den här, och har ändå rensat hela min garderob, så vore mysko om den är här? haha. Jaja, vi får väl se om jag hittar den antingen här eller hemma hos mina föräldrar.

Nu ska jag kolla runt lite!
Ha det fint! :)

Blodsockret ?

Allting gick bra hos barmorskan, förutom att jag blev lite orolig då mitt blodsocker ligger på 4,2 och jag brukar väl ligga på ja, vissa gånger 4,6 - 5,2. Så nu har jag en fråga till er - Är mitt blodsocker inom normalt? Menar, brukar ju inte ha så lågt och har inte ätit speciellt lite. Men BM tyckte det såg fint ut iallafall :S

Sen har hon bokat tid för ett ultraljud till för mig för att dom ska kolla att min moderkaka har flyttat sig uppåt, vilket dom sa i Malmö på könsultraljudet att den redan hade då i vecka 18 så hoppas det stämmer :)

Blodsocker: 4,2
Järnvärde: 120
Blodtryck: 120/75
Bebis hjärtljud: 135-140 slag/min

Sen tog hon sf mått med och det låg bra :D


Barnmorskan sen

Senare idag så ska jag till barnmorskan, min mormor är snäll och följer med dit och passar Neo i väntrummet för det ska vara lättare för mig att koncentrera mig där inne och lyssna på vad barnmorskan har att säga.
Jag är lika nervös som alltid när jag ska dit, hoppas bebisen mår bra och hoppas mitt blodtryck ligger bra!
*Räddddd*

Men men, nu sitter jag här och Neo är på dagis.
Han var ledsen idag med när jag lämnade honom, ush så jobbigt det känns, man går därifrån med tunga steg och vill bara vända om och ta hem honom, men hoppas han har roligt där nu iallafall. Om ca 1 timme ska jag ä-n-t-l-i-g-e-n hämta hem honom, min älskade pojke <3

Ikväll ska jag göra hel-grillad kyckling, aldrig tillagat en hel kyckling i ugnen innan så vi får hoppas att det smakar bra :D hahaha. Med klyftpotatis och vitlök & ört-sås.

Vi höres.

BVC med Neo igår

Vikt: 13.8kg.
Längd: 88,5cm.

Min stora, fina kille
Älskar dej!

Svar till Anonym:

För det första så är jag blond, inte orangehårig xD
Var dock lite rödhårig när jag var runt 1år men det växte snabbt bort och blev så blont det bara kunde bli, med tanke på att min pappa var jätte blond när han var liten och mamma brun-hårig :)
Och Neo har aldrig varit orangehårig men hade lite lite tendens till det i sitt ljusa hår då han också var runt håret men det växte ut till mörkblont som det är nu :)

Nädu, jag vet faktiskt inte vad jag ska göra när skrållan börjar på dagis, plugga eller jobba? Vi får helt enkelt se :)

Ja, visst planerar vi att resa. Men vi vet inte vart, vi är iallafall överäns om att vi ska gifta oss utomlands, men när? det blir när pengarna rullar in lite mer :D men vi sparar!

Hoppas du är nöjd med svaren! Kram / Mamma Erica!


Bilder som ja lovat


Mamma&Pappa älskar dig där inne <3
Vecka 24+0 idag <3


Mamma&Pappa älskar dig Neo <3
En gammal bild och en ny bild på Neo <3

__________________________________________________________

Lite update om vad jag gör idag och planerat:

Gick upp kl 06.00 för att Simon behövde skjuss till jobbet, så vi åkte dit och lämnade honom där vid halv 7 imorse, sedan åkte vi hem och åt frukost och duschade en lång varm dusch och Neo badade som han älskar i massa skumm haha sötnosen! Sedan åkte vi och lämnade filmerna som vi lånat i affären, och vidare till dagis där jag lämnade en ledsen kille :( Men nu ska jag snart hämta hem honom igen, längtar!! Så ska vi hem och käka lite mat och sedan blir det BVC med prinsen, ska bli spännande att se vad han väger och hur lång han är, fast att jag vet på ett ungefär :)

Ikväll är vi bjudna på mat hos min mormor och morfar och morbror, så vi ska dit och äta sedan ska jag köra morbror och Simon till gymmet och sedan min lillebror till träningen, sedan ska vi hämta honom och köra han till en kompis också efter träningen, Neo's stora favorit är morbror Simon (min bror) och att åka bil älskar han så det passar ju bra haha :D

Funderar på att ta en liten macka nu snabbt innan jag ska hämta min prins på dagis <3
Ni får ha det så bra! 


I love you, i really do <3


Förstoringen till Simon


Godmorgon Världen!

Vi är snart redo för dagis, får hoppas han vill dit idag, känns alltid bättre att lämna honom där när han vill vara där!

Jag har tänkt att städa och diska lite medans prinsen är på dagis, sen blir det stan för oss och ska även lista ut vad vi ska ha för mat ikväll, vad kan man göra för gott med falukorv?

Neo står och tjatar om att få se moppar och traktorer på youtube, haha söta unge!
Nu ska jag kila.
Puss på er, uppdaterar senare i guess!