2 v. tills BF <3

Nu känns det som att det är nära, men vem vet vi kanske går över 2 veckor? Man vet ju aldrig. Det lär ju märkas då, hehe :) Men iaf, så idag är det 14 dagar - hela 2v. tills det är beräknad att pyret ska möta världen, men mamma har absolut ingenting emot att du kommer tidigare, vill träffa min bebis nu, som bott i min mage nära 9månader. Jag är så spänd, men en sak är säker, mamma kommer alltid tycka att du är världens vackraste unge, för det tycker alla mammor om sina mirakel. Hihi. Orkar inte skriva så mycket mer nu, vi hörs kanske senare. Pusspusss / E och Bebis ♥

Går in i v. 39 idag ( 38+0 )

Vecka 39
Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.

Kroppen har också förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.
Graviditets vecka: 39

Kommentarer
emma

ja du har nog rätt=).

jag har förmodligen bara svårt att se mig in i situationen, men som du sa, det är nog först när det drar igång som man blir lite nervös.

2009-02-07 17:39:39
URL: http://emmasvahn.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0