♥ Dag 15 – Mina drömmar.

Jag vet inte vad jag ska skriva här ärligt talat.

Folk skriver väl att deras drömmar då är att skaffa många barn, hus med stor trädgård m.m
Men det är för mig att hoppas på, att vilja, sen att drömma.. ja, man kan väl drömma sig bort ibland!

Äsch! Vi tar nästa imorgon och ser om den blir bättre :) Puss


Tomten fick alla napparna

Napparna:
Ja, tomten fick alla Neo's nappar.
Simon la alla nappar i en påse på juldagsmorgonen, vi förklarade för Neo under dagen att när tomten kommer så ska man ge honom alla napparna för då får man julklappar. Och när tomten väl kom så gick Neo försiktigt fram med sin lilla påse med alla napparna och gav tomten, lite rädd sådär.. men då får han det största paket han någonsin sett i guess, och han skratta som bara den :D
Efter det har han inte frågat efter napparna en endaste liten gång och han somnar jätte bra om kvällarna och på dagen då han sover middag!

Neo fick maginfluensa dagen innan julafton men mådde bra ändå och lekte. Framåt eftermiddagen slutade han kräkas!
Julafton:
Jag, S och N öppnade lite julklappar här hemma hos oss på morgonen under granen, mysigt :) hihi.
Sedan duschade vi och fixade oss och vid 8-tiden hämtade min pappa oss, då blev det frukost där hemma, jätte gott! och fler julklappar under deras gran :p hehe. Sedan åkte vi hem till min mormor, morfar & morbror där min gammelmormor var och kusinerna ♥ Då blev det att öppna lite julklappar igen, haha. Sen åkte vi till min farmor & farfar, där vi åt julmiddag, gottgott! hem efter det och kolla kalle anka, sen kom min mormor, morfar och morbror till oss på kvällen och åt :) (asså hemma hos mina föräldrar då) och sen kom tomten med alla julklapparna :)

Neo fick:
Kläder
Presentkort på H&M och Leksaksaffär
Bilar, Moppar, Lastbilar
Gitarr
Pengar
Filmer
och mycket mer :)

Jag och Simon fick:
Toastmaker
Tassimo maskin, som kan göra kaffe - oboy, latte maciato (vet ej stavning) cappuccino m.m
Presentkort tillsammans


Jag fick:
Kläder
Presentkort
Pengar
Filmer
Böcker
m.m....

Simon fick:
Glas
Gym-kort
Kläder
Pengar
Filmer
m.m....

Simon fick:

Möten

Varit på två möten förra veckan föresten, då mina föräldrar passade Neo, men tänker inte säga om vad för det orkar jag faktiskt inte just för tillfället! Men inte fan behövde jag någon med mig, men jag var nervös, det var jag, men det är bara att ta sig i kragen. :D Ska även ringa till arbetsförmedlingen nu ;) 
Och imorgon ska jag jobba ett par timmar, hihi gött med lite extra pengar nu inför jul speciellt :D

Måste bara påpeka att det jag skrev om självständig innan, att ha med någon under ett ultraljud ett BM besök, det handlar inte om att man inte är självstädig, för det klarar jag fint själv. MEN det är mysigt att ha med någon tycker jag! :)

 

Självständig morsa!

Ja, man måste lära sig att vara mer självständig än någonsin när man får barn!
Kommer ihåg när jag fick värkarna när jag väntade Neo, då sa jag till min mamma "snälla mamma, ring förlossningen" och mamma svarade "Nej Erica, du måste själv ringa dit!" Men självklart menade hon inget illa, utan hon menade på att nu måste jag bli självständig, för inom ett par timmar så skulle Neo födas och då blir det inte längre min mamma som måste ringa alla viktiga samtal, utan jag själv!

Mina föräldrar har lärt mig att vara självständig
, klara saker jag inte visste att jag kunde själv.
Tex. som att ringa alla 100 samtal, försäkringskassa, arbetsförmedling, daig, läkare, tandläkaren m.m...
Jag vågar gå på alla möten helt själv utan att hålla någon i handen eller ringa en vän som måste komma och hänga med, och det beror på att det måste man klara av när man har barn!
Sen förstår jag inte alla ord som dom säger och hit och dit med knepiga förklaringar och då ber jag dom förklara lite tydligare och tar självklart mina föräldrar till hjälp då det krisar! MEN, jag fixar det helt själv!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Igår var jag med på min mamma's jobb, Neo var på dagis då ju! :) och pappa simon mådde inte bra så det var första gången han var hemma sedan han började sitt jobb för 1½år sedan! Duktig pappa simon <3
Så Simon hämtade Neo på dagis och gissa om han blev jätte glad att BAPPA kom :D hahaha <3
sen hade Simon hand om Neo hela dagen nästan för jag och min kära mor åkte och handlade julklappar :D
Men innan vi åkte och handlade så hade Simon bakat scones igen och bjöd mig och mamma, snäll pojkvän <3 hihi.

Idag ska jag och Neo klippa oss :D Vi ska även passa lilla prinsessan till kusin, Elina fisen <3

Imorgon så kommer Simon's föräldrar till oss för att fira lite jul :)
och på Torsdag så ska vi till mina föräldrar på julmiddag <3
sen på Fredag är det julafton :D:D:D:D

♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

Idag har jag på mig ett par svarta tights, tjocka raggsockar, Bh såklart, vitt linne och rosa/vit kofta :)



♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

haha xD


o att söka på era ip det skiter ja i, för ja vet att du e härifrån ändå!

Svar på fråga

varför kan inte bara ni gå åp ultraljudet? :S

svar: för det första så är mina föräldrar iväg på semester så har ingen skjuss, så då är Rikke snäll att ställer upp för oss om hon är ledig och då passade jag även på att fråga henne om hon ville vara med under ultraljudet! Hon är en människa som funnits i mitt liv sedan jag föddes, så känns bra om hon är med! :)

Scones :D

Hej kära folket.
Det var ju ett bra tag sedan jag bloggade, ska snart komma till en liten del av varför.
Men först - Min helg!

Fredag: Julshoppade lite med mamma och Neo (<3) mysigt!

Lördag: Jag, Mamsen, Neo och Simon gick hem till mammas kompis och hennes dotter, vi kollade som vanligt på "Mamma Mia" sjöng med och drack julmust och åt chips och ostbågar, haha :D Sedan sov jag, Simon och Neo över hos mina föräldrar (<3). Så imorse gick vi alla upp och åt frukost tillsammans, och guuud som jag njöt! Älskar när hela familjen är samlad, dock sov min bror eftersom dom lanat hela natten hemma hos oss typ :) hehe.

Söndag: Jag har mått ruskigt illa, så har inte velat äta på hela dagen, klökts ett par gånger med...
så min kära pojkvän bakade scones till mig och Neo, ååh så glada vi blev :D
älskar dej simon, så mycket <3

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jo, nu till saken varför jag inte bloggar så mycket längre är för att - jag håller just på med en sak, saken kräver mycket tid! mer än såhär säger jag inte just nu, kanske nämner det i bloggen nästa år :)

Den 10 Januari är det dags på rutin ultraljud, simon ska göra allt för att vara ledig då, men det får han trodde han, annars skulle han fixa det ändå :) Mina föräldrar är iväg då på semester, så vi ska faktiskt be Rikke (Mina kusinerns mamma) om hon ville vara med under ul, eller vi har redan pratat om det lite och det ville hon :)<3

Ikväll kommer nog Jenni (Jeja som Neo säger) hihi. <3 Så vi ska vispa ägg&socker så blir det väl äggtoddy eller vad man nu kallar det? hahah, gott iallafall ;)

Neo har börjar prata massa nu!

Han kan bla. säga:

Mamma
Bappa - Pappa
Mommo - Mormor
Momma - Morfar
Mombo - Morbror
Hej
Nej
Ja
Oj
Jeja - Jenni

m.m.. :D duktiga killen <3


Angående den privata...

Angående den privata bloggen så kommer dom jag vill ska läsa den att få det, men har inte börjat skriva i den riktigt ännu, men ska nog sätta mig imorgon och skriva ner ett par saker som jag vill att några av er ska få läsa!

Vill även säga att ni unga mammor som vill ha lösenet till min privata blogg behöver icke oroa er, för ni kommer att få det allihopa! Dom jag prioriterar är nyfiket folk, men jag tror jag vet vilka av dom som är här för att stötta och vilka som är här för att snoka, så några av er andra ska också få det, såklart! :)
Så fina läsare som jag har så <3

♥ Dag 13 – Den här veckan.

Måndag: Städade, busade med en febrig Neo, var hemma hos Neo's mormor&morfar.

Tisdag (idag): Tvättat, busat med en fortfarande febrig lillkille, bjudit mina föräldrar på lunch här hemma och sökt lite jobb faktiskt, timmar då. Varit hemma hos mina föräldrar!

Jani, kan väl inte skriva mer då inte hela veckan gått men imorgon är det iallafall planerat att vi ska till badhuset med Neo, min mormor, morfar, mamma, morbror Mikael och pojkvännen. (Mikael&Simon ska gymma) vi andra ska plaska med Neo, hihi :) Sen vet jag inte mer ännu!

Tack för alla namnförslagen frästen, många som skrev någon rad och det uppskattas massor, det är så svårt att komma på bra namn ju, man vill ju vara HELT nöjd! :)


Haha!

Förlåt mig men jag fick en komenar av en tjej som börjar på E, och hon skrev att hon gärna vill hälsa på också vidare.. och att hon ville ha mitt lösen till min privata blogg! Folk är ju bra roliga, dom hör inte av sig på flera månader också VIPS blir man gravid och då sugs dom som magneter till en! Glöm&Dröm att du får lösen lilla gumman! :)

För övrigt!
Idag har jag Neo hemma igen eftersom vi tempade han tidigt imorse då han vaknade, den låg då på 38.7 men imorse låg den på 37.0!
Mina föräldrar kom hem till mig&Neo innan för att äta lunch :) Så åkte vi med hem till min mamma för att fika lite nu snart, när Neo vaknat! 

Vi hörs sen!

Halv 8 hos mig!

Just nu sitter vi och tittar på halv 8 hos mig, vi åt kvällsmat för ca en timme sedan och det blev: Potatis med kåldolmar, brunsås och lingon till det! :)

Nu har Neo precis ätit sin välling så jag ska gå och byta hans blöja, borsta hans tänder och ta tempen för att se vad den ligger på nu! Han badade innan maten och då låg tempen på 38.2 så gav honom ingen panodil då eftersom han var pigg, men nu är han lite trött och hängig, så nu ska jag kila och kolla hans temp!

Puss&Kram!

Hur gör man för att...

Hur gör man för att kunna sätta in i ett inlägg att typ "här" kan ni kolla om ni vill se frågor&svar i mina kategorier, jag vill liksom kunna sätta in det på inlägget :P fattar ni?

Hjälp att förklara? :D

Privata bloggen

Nu har jag gjort en privat blogg där jag kommer skriva lite mer om min graviditet och om Neo, mig själv och allt som jag vill ska vara lite extra privat! Tex. mer bilder och sånt. Ni som vill ha lösen till den får gärna skriva, men förvänta er inte att jag ger den till anonyma.

Kram

Mina barn!


Bilden här längst upp är på Neo i vecka 11+4. <3


Denna bilden är på bebben i magen vecka 11+5. <3

Grav. illamående! & Lucia

Neo fick feber igårkväll - 38.8 och då fick han en panodil eftersom han vaknade och var orolig och lite ledsen, då steg den till 39.0 :S då blev jag lite smått orolig men Simon lugnade mig och sa att vi väntar ett tag till och se om den går ner, och min kära pojkvän hade rätt, efter två timmar låg den på 37.5 och tidigt imorse vid 5-tiden så låg den på 38.2 och när vi vaknade vid 9.00 så låg den på 37.0 och sedan har jag inte tagit tempen mer eftersom han är pigg och ätit bra! :) Men inget lussefirande på dagis idag inte.

Morgonen har gått bra, jag har fått i mig mat och storstädat hela lägenheten eller, tvättar lakan och sängkläder, dammat m.m som måste göras ibland, men nu helt plötsligt känner jag hur jag blir varm och mår fruktansvärt illa... hoppas det går över igen, vi ska nämligen hem till min mamma o en liten stund, så får jag annat att tänka på än att bara sitta här nu, Neo kollar ju på Pippi Långstrump :) hihi.

Och det är ju den 13:e December idag och då är det ju Lucia :)
Den 20:e när jag får pengar så blir det en ny design på bloggen, som en tjej ska göra åt mig :-)
Spännande och kul med ny design, vi får se hur det blir men jag lovar att den kommer att bli jätte fin, för hon är jätte duktig på designer tycker jag! :)

Igår gjorde vi ju som sagt Grönsaks-soppa, och Jejja (Som Neo säger) haha, min vän Jenni kom hit, så vi gjorde vitlöksbröd, gott som bara den till soppan :D det slutade med att jag vräkte i mig alla vitlöksbröd när ingen mer skulle ha, haha.

11 dagar kvar tills Julafton :O det går fooooort :D
Vi hörs!


♥ Dag 12 – I min handväska.

Ja ni, i min handväska har jag:

Blöjor
Extra kläder till Neo
Mina vantar
Plånbok
Mobil
Smink
Papper

m.m...

♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Svar till Anonym:

Anonym:
Man kan vattenstämpla korten :)

Svar:
Jaså, vad är det? Och hur gör man? Folk kan väl ändå gå in på typ paint och printa dom eller vad det nu heter?

Dag 10 & 11 - listan

Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
(igår blir det ju).
På julfesten hade jag på mig ett par svarta tights med svart linne och över linnet hade jag en blus liknande i guldfärg och mina svarta stövlar till det!

Dag 11 – Mitt syskon.
Jag har ett syskon, en lillebror som också heter Simon och är 15år, mer än så tänker jag inte skriva eftersom jag inte vet om han vill det, men kan väl iaf få säga att han älskar fotboll åtminstonne ;P Världens bästa bror och morbror till Neo <3

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Simon's föräldrar har varit här och lämnat en sak till Simon, dom hann även med en kopp kaffe och pepparkakor.
Jag har pratat med min kära mamma i telefon precis <3

Soppan blev jätte god, vi gjorde den reda nu och åt till middag eller ah, några timmar sedan, ser att klockan är eftermiddag nu :) Så vi har soppa till kvällsmat också! Det är gott med soppa, speciellt grönsaks-soppa som vi gjort idag. Ni får ha en skön kväll folket!

Puss&Kram!

Julfest med Simon's jobb!

Yea, igår var det äntligen det efterlängtade julbordet med Simon's jobb, och som jag hade längtat efter maten och tog åt mig, men den smakade rent ut sagt skit! inte allt då såklart, men mycket av det! Dock var laxen en favorit hos mig, som alltid, hehe ;) Men det var ritkigt trevligt folk, så kvällen var jätte kul och mysig ändå! Viktigare med trevligt folk än god mat enligt mig :D

Så Neo har sovit över hos mormor, morfar & morbror :) hämtade honom vid halv 10-tiden imorse!
Och nu sover han middag så jag och min älskling har stor städat lägenheten tillsammans :D Jätte fint<3
Trivdes aldrig här innan ärlig talat, men nu är det min drömlägenhet typ, älskar den nu :D
Kan bero på att jag&simon rett ut en hel del saker som varit lite jobbiga, nu känns det SÅ bra <333333

Jenni kommer hit lite senare, alltid lika kul med sällis :D
Det blir soppa till kvällsmat, grönsaks-soppa med frickadeller :) gott!

Väljer hädanefter att inte lägga upp så mycket bilder på bloggen, för det skrämmer mig lite att jag inte vet vilka som tar bilder kanske?? Men självklart blir det magbiler, för det vet jag att ni vill ha :D haha :)

& även kanske en liten ultraljudsbild när vi varit på rutin, hoppas allt ser bra ut med min lilla bebbis <33
Puss&Kram.


REKLAM ????

Någon som kan ge mig tips på hur man fixar reklam till sin blogg?

♥ Dag 9 – Min tro.

Min tro, ja ni, jag har väl ingen speciell tro sådär. Men ibland kan jag ju få för mig att be faktiskt, be till gud när tårarna rinner och man känner sig nere... jag har faktiskt bett till gud under båda mina graviditeter att barnen ska må bra där inne! Sen vet jag inte om det hjälper eller inte, men så har jag iallafall gjort!

Men sen är jag nog mer sån som tror på andar faktiskt, och sånt! Att man kan se skepnader och känna av energi.. Mer än såhär har jag inte att skriva om min tro!

Ha en fin kväll folket.
Kram.

Namnförslag ..

Nu har vi ännu ett nytt namn på vår namnlista, Lukas eller Milo blir det nog om det blir en gosse till.
Och om det blir en tös så funderar vi på Sally eller Joline.
Men vi tar gärna emot fler förslag, båda vanliga och mer ovanliga namn på både pojk&flicka.
Så ös på med namn? :)

Idag är det 1 månad till rutin UL, hoppas min knodd mår bra, är så orolig, precis som jag var när jag väntade min Neo. Mamma älskar er! (<3)

Just nu sitter vi hemma hos mina föräldrar och bror såklart, mamma har tagit med Neo till affären och min pojkvän kommer snart för att äta middag med oss här. Simon's pappa ringde även igår och kollade om vi ville ha ett vitrinskåp (stavas?) och det tackar man ju inte nej till, snällt! :D

Ska även testa sen att lägga in lite reklam på min blogg, vet ett par sidor men har ni något enkelt förslag? :D
PussHEj. <3


*Äcklig info*

Jag skriver i min blogg om allt möjligt, även mina kräk-dagar faktiskt! för att kunna gå tillbaka sedan och läsa hur jag mådde och hur jag kände mig och tänkte, sen får ni läsa eller inte :)

Idag har jag kräkt konstant hela morgonen, illamåendet ger inte med sig, jag försöker ta en liten mackbit eller något litet, men icke, magen vänder sig och jag får rusa till toaletten... klä Neo, ge han välling, ut med vagnen i snön och gå mot dagis, dra och slita vagnen genom snön, kämpigt som attans, men jag fixade det, nu är Neo på dagis och ska snart hämtas, jag har fortsatt att spy efter jag lämnat han på dagis... men tänker på min Neo och på den lill* i magen, och får mig ändå ett leénde mitt i allt jobbigt illamående! Puss på mina barn ♥

Så nu vet ni varför jag är dålig på att uppdatera just nu, mår inte alls bra!
Imorgon är det iallafall en månad kvar tills rutin ultraljudet :)<3

& ikväll kommer mina föräldrar och bror hit på middag, vi ska bjuda på hasselbackspotatis med vitlökssås & stekt kött till, hoppas jag mår så bra att jag klarar av att laga den bara och äta den med!

Nu darrar mina händer eftersom jag inte har någon ork eller mat i kroppen..
hej!

♥ Dag 7 & 8.

Dag 7 – Min bästa vän.
Jag har ingen speciell bästa vän, förutom min mamma då såklart! :) Hon är min bästa vän!
Tycker inte om att nämna någon speciell så, jag kan ha vänner från typ 10år tillbaka med som jag umgås med ibland, sånt går i perioder enligt mig.

Dag 8 – Ett ögonblick.
Ett ögonblick som jag tänker skriva om är när Neo föddes, den 21 Februari 2009 klockan 09.41 på beräknad dag med sina 49cm & 3065g. En vacker vinterdag fullt med snö, efter 10 timmars kämpande, födde jag världens finaste pojke! Det ögonblicket då barnmorskan la upp honom på mitt bröst går inte att beskriva, finns ingen finare lycka än sina barn! Mamma älskar dig killen!



Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Neo & Plutt.

...Jag kan inte beskriva i ord hur mycket jag älskar er två!
Men det är mer än någonting annat, ni är det finaste jag vet<3


Svar till Anonym:

Anonym:
Gud va Neo är söt!
Jätte lik dig oxå :)

Svar:
Tack, vilken fin komentar :)
Jaså, tycker du? Ja, många säger det, hehe =)


Kommit hem

Nu har vi kommit hem för en liten stund sedan!
Bakade pepparkakor och knäck m.m.. gott<3

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

En sak jag tänkt på, det här med "Gilla" -knappen på facebook, det tycker jag är ganska bra men varför i helskotta finns det inte en "Ogilla" -knapp då med? Väldigt märkligt enligt mig, tycker att dom ska ta och skaffa en sådan där, eller vad säger ni andra?

Så jag dissar att det inte finns någon "Ogilla" -knapp på fb nu! haha!


Bild-Bomben!


Bild 1: Neo's hörna i vardagsrummet. Bild 2: Tv:hörnan.

Bild 1: Vårt mysiga kök. Bild 2: Neo tittar på Pippi Långstrump

Bild 1: Neo älskar sin pulka som han fått av "momo" Bild 2: Neo hjälper mamma med maten :D

Bild 1: Såhär såg ja ut när ja blev tsm med Simon (haha) Bild 2: Ett tag efter så färga ja håret helt.

Bild 1: Såhär såg Simon ut när vi träffades <3



Hjälp mig med Julklapp till Simon?

Jag behöver verkligen hjälp med att komma på nått bra att ge min älskade pojkvän i Julklapp!
Detta året ska vi bara ge varandra nått litet, förra året köpte vi för tusen kr till varandra, men nu när vi ska ha ett till barn nästa år så måste vi spara och vi vill hellre ge Neo fler Julklappar istället för oss själva såklart!

Simon tycker om allt som typ har med mopeder att göra, men jag tänker inte ge honom något sånt eftersom moppen går sönder titt som tätt och han tycker även om att pilla med den så den enligt mig går åt helvete! haha, killar är väl likadana allihopa när det gäller att plocka ner motorer ;) Men just därför vill jag inte slösa på att lägga pengar på moppen som går sönder hela tiden.

Han vill även ha presentkort på ett gym, så det funderar jag på att ge honom, men så undrar jag igentligen hur mycket tid har har att gå dit? Menar, han kommer hem från jobbet kl: 5 och då är det ju mat, sen har han ju plugg att göra oftast, men han får väl helt enkelt ta sig den tiden då och prioritera, så jag funderar på att ge honom det faktiskt, han gillar ju att gymma och kan tänka mig att det är skönt att göra nått för sig själv ibland som man tycker är roligt, lite ensamtid för hans jobb är ganska strängt och tar mycket tid i hans liv, sen ska vi ha ett andra barn och jag kräver en del här hemma ibland med, haha, fast det gör han med mig med, men tycker ni inte ett gym-kort låter bra?

hmm, vad gillar Simon mer? Han har fått typ tusen olika parfymer i julklapp säkert dom senaste 3åren vi varit tsm så det är inte heller ett förslag, och kläder är han jätte noga med så det är också svårt och ännu svårare att ge han presentkort på en klädesaffär då han oftast köper på internet hehe :P och sen funderade jag på att ge honom ett presentkort på någon affär där han kan köpa verktyg som han älskar att köpa, men där har vi också ett "hinder" för han får ju allting billigare om han köper det inom jobbet, haha.

Gym-kort ger jag honom, låter det bra?
Om ni inte har nått annat förslag?
Tacksam om ni har nåt annat litet upp till, förutom godis&choklad som han är GALEN i, det får han alltid av mig&neo i juklapp utöver de andra klapparna, haha :D

ha det fint!

Mio, min Mio

Denna filmen har ja suttit och kollat på medans Neo var på dagis, och även sista snutten nu när han somnade middag. Har väl sett dom flesta Astrid Lindgren filmerna och älskar dom, men ja har inte sett denna innan, så tankade hem den igår kväll faktiskt. Den får 3/5, den var ju bra men inte riktigt min typ av film.

Jag tankade även hem Avatar, Tomten är far till alla barnen, Romeo and Juliet, My moms new boyfriend, Julefrukosten och I rymden finns inga känslor. - Någon som sett nån av dom som tyckr att dom är bra? :) Jag har sett Tomten är far till alla barnen innan, men kommer inte ihåg allt.

Jag tog Neo i pulkan hem idag eftersom det är jätte mycket snö så det går ju inte att ta vagnen knappt :O haha, jätte häftigt! Nu ska jag fortsätta att sitta här och stirra och plågast av mitt grav. illamående, hehe :) Magen kniper så hungrig jag är, har fått i mig bra med mat idag men vågar inte äta just nu då det känns som att magen vänder sig... toaletten väntar kanske? eller inte, får vi ju hoppas.

Höres!



♥ Dag 6 – Min dag.

Ska ja skriva om min dag här?
Klockan är ju ännu inte så mycket men jag har hunnit få min älskade Neo till dagis och bjudit min kära mor på morgonkaffe, nu sitter jag här och glor...

Men som dagen är planerad är att vi ska julbaka hos min mormor&morfar ikväll.
Puss&Kram/MamaE.


Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.


Svaren!

Hur var din graviditet med Neo?
Min graviditet med Neo var väldigt bra enligt mig, fast jag kräkte ju nästan konstant i 4½ månad och det var riktigt kämpigt vissa dagar faktiskt men när det gått över så var graviditeten med honom nära nog perfekt, fram tills en vecka innan han föddes då jag fick lite förhöjt blodtryck som skrämde mig jätte mycket (rädd för havandeskapsförgiftning), men det blev inget mer än högt blodtryck då så det var skönt :) hade lite ont av foglossning sista månaden men det hör nog till när det är tungt som bara den.

Hur ska ni fira jul med din lilla familj?
Vi ska hem till Neo's mormor, morfar & morbror på morgonen för att äta julfrukost, sedan ska vi hälsa på min gammelmormor, därefter är det julmiddag hos min farmor & farfar, sedan åker vi hem till Neo's mormor, morfar & morbror igen för att äta julmat och dit kommer även då min mormor, morfar & min morbror.
(Om vi ska fira med Simon's familj det vet vi faktiskt inte, om dom frågar så kommer vi gärna men frågar dom inte så blir det som jag skrivit).

Har Neo en julkalender?
Ja, Neo har en chokladkalender med 'bilar' som han fått av sin mormor :)

Vill du och Simon Gifta er om några år eller så?
Ja, men det blir längre fram då båda har jobb eftersom vi vill ha ett stort dröm bröllop typ, (dock inte överdrivet) men man vill ju kunna bjuda alla sina nära och kära på god mat m.m, ha fina ringar och en dröm-klänning och det kostar ju.

Kommer ni flytta till större sen när bebisen kommit eller innan?
Det vet vi inte, vi kommer leta större men vi trivs bra här som vi bor nu, så tror att vi kommer bo kvar här när bebisen kommer och flytta till större efter hon/han tittat ut istället.

Ska ni kolla om det blir en pojke eller flicka?
Nej, vi tror inte att vi ska kolla könet denna gången, men vi vet ju inte om vi ångrar oss under rutin ultraljudet, men vi hoppas att vi håller oss denna gången. I vilket fall som, så kommer vi inte att berätta det i bloggen eller för någon nära heller, utan bara hålla det helt för oss själva som vi säger idag iallafall.

Villken är era bästa maträtter?
Min bästa maträtt är lax, potatis och gravlaxsås med dill och allt därtill, mums :)
Simon's bästa maträtt är grillat och stark mat :)

Villken mat gillar du bästa att laga?
Stek med potatis i ugnen och sås till med massa sallad, igentligen tycker jag nog om att göra all husmanskost faktiskt, tycker det är roligt med matlagning :)

Jobbar Simon fortfarande?
Jadå, Simon är fast anställd fast går fortfarande som lärling, så han blir nog inte av med det precis! :D

Hur kom det att ni planerade tvåan? :D
Vi tyckte helt enkelt att en till passade bra in nu när vi fått egen lägenhet, klarar oss ekonomiskt själva, och längtan har varit stor efter ett syskon till Neo, så jag blev gravid samma månad som vi flyttade, hihi :D Och vi har alltid velat ha ett syskon till Neo såklart, han kommer älska den i magen och helst ville ju vi ha 2-3år emellan dom små :)

Har ni några namn på barnet?
Vi har våra funderingar, på flicka har vi just nu Wilma. Sen tycker jag om Thea också!
Och på pojke är det lite svårare, Simon vill om de är en pojke att den ska heta Lorenzo, som jag inte alls tycker är fint, jag själv tycker om namnet Lucaz, så blir det en pojke så får vi väl komma på nåt annat eller komma överens om nåt av dessa. Har du något förslag? :)

Tänker ni ta reda på könet?
Vi vet faktiskt inte, men vi hoppas vi kan hålla oss och inte ta reda på det, även OM vi tar reda på det så kommer vi inte att gå ut med det i bloggen.

Var de planerat?
Ja, båda barnen var planerade, men dock så trodde vi inte att jag skulle bli gravid så fort vad gäller båda gångerna, men det är ju bara positivt enligt oss, lycka! :D

Får du möta mycket fördommar för att du är en "ung mamma" ?
Nej, jag får inte möta mycket fördommar för att jag är en ung mamma, folk i min omgivning är väldigt stöttande och folk blir ofta väldigt glada av att se oss tillsammans allihopa, och faktiskt så när vi sagt till folk vi inte känner som man råkat stöta på att vi är 17&18 och väntar bebbe två så har folk skinit upp och sagt "näämen grattis" men visst, det har väl hänt, men jag tar inte åt mig, men mer bra än dåligt har jag alltid fått höra iaf :)

Hoppas ni är nöjda med svaren, är det nåt mer ni undrar så bara fråga på.
NattNatt.

Frågestunden slutar ikväll

Frågestunden avslutas ikväll efter att Neo lagt sig runt 20.00, då har jag tid att svara på alla frågorna.
Hoppas det låter bra för er? :)

Puss&Kram.

- - - - - - - -
Vad sägs om en bild-bomb idag eller imorgon? :D

Neo i min mage!

Detta är en ultraljudsbild i vecka 16+4 när jag väntade Neo (första barnet).
Mysigt att titta tillbaka på bilderna, Neo har ju blivit så stor nu.

Frågestund, har ni inga frågor eller? :D
Jag vill ju svara, det är roligt.

(BTW!: jag har nu ändrat så att jag måste godkänna komentarerna innan dom publiceras i min blogg)

Puss&Kram/MamaE.


Frågestund ?

Tänkte om ni vill ha en frågestund, ramlar in lite frågor ibland så tänkte att det kunde vara kul att ha en liten frågestund istället, det är alltid roligt tycker ja :) Tycker även det är roligt när andra har frågestunder i sina bloggar, älskar att ställa alla mina tusen frågor, så vad säger ni?
- Om ni har nån fråga så bara ställ den, anonym eller icke, jag ska försöka svara så gott jag kan.

_________

Jag hämtade Neo från dagis för en stund sen, och jisses med snö vi har fått här nu, jag kom ju inte fram med vagnen utan fick släpa den baklänges för att komma fram till dagiset och snön ramlade in i skorna och tightsen var dygnsura men när jag väl kommer fram så står en liten kille och ropar "Maammaa, Maaammaa" haha och jag blir ju såå glad i hela kroppen (<3) Mysiga unge! Sen drog vi oss hem i snön igen, kämpigt som bara den men det får man ta, vi älskar ju snön i vår familj :) hihi. När vi kom hem så somnade Neo som en stock på en gång :O haha, sötis, trött efter massa lek ute i snön på daigs!

En fråga till er nu, från mej ;)
- Jag kollar alltid på Kalle Anka på Julafton, eftersom det alltid varit en tradition i båda mina släkter (mammas & pappas sida), Kollar alla ni också på Kalle Anka på Julafton? :D


Vårt pepparkakshus som pappa S gjort, och jag & N ute på prommis där pappa S tar kort :D

I forgot...

...the list yesterday! sorry!
så kör både gårdagens och idag på samma inlägg.

Dag 4 – Det här åt jag idag.
(igår): Korv med Spagetti som senare kom upp av grav. illamående, haha :)


Dag 5 – Vad är kärlek.
Kärlek för mig kan vara massa olika.
Självklart är kärleken till sina barn störst, Neo & Bebisen i magen är ju dom som står överst på kategorin kärlek för mig, men även Simon såklart, som är min pojkvän och min stora kärlek. Mina föräldrar och min bror är också bland dom jag älskar högst, vänner är också en del av kärlekens vind, jag älskar er allihopa!

Kärlek är mycket, man kan ta det på olika sätt, visa det på olika sätt och framförallt känna den på olika sätt.
MEN, barnen är dom jag älskar högst och mest av allt. Neo & Bebbe i magen, ni är mammas största kärlek <3





Mag-bild.





- Den har ju svullnat lite, hoppas du mår bra där inne <3

Lördag!

Jag & Simon tog med oss Neo i vagnen och gick en långprommis på ca 1½ timme, gick inom en affär och handlade lite, skönt att vara ute lite och snön är ju så ljuvligt vacker (<3).

Ikväll kommer Simon's föräldrar hit, då ska vi bjuda på stek med potatis i ugnen och vilökssås, det blir även en stor fet och massa god sallad till, längesen vi åt det, avslöjar senare vad vi ska ha i salladen, det är en del ;)

Min kära mamma, mormor & morfar är just nu och handlar julklappar.. för.. dom.. är påväg.. att HÄMTA MIN ENA MORBROR SOM KOMMER HEM FRÅN MALTA IDAG :D snacka om roligt att träffa han igen, var ju några månader sen. Så imorgon får vi åka dit, kan tänka mig att han vill träffa oss alla och se hur stor min Neo blivit :D hihi.


Nu är det jul här i vårt hus.... hihi, en jul-bild på Neo från förra julen :D sötis<3!


♥ Dag 3 – Mina föräldrar.

Ja, mina föräldrar - Dom som ställer upp alltid & bryr sig även om man inte alltid beter sig så bra!

Min mamma föddes 1970 och har 3 små bröder, Min pappa föddes 1965 och har 2 små bröder och en lillasyster, mamma och pappa träffades när mamma var 17år och pappa var 22 år. Lilla jag var första barnbarnet på båda deras föräldrars sida och även mamma & pappas första barn, jag föddes ju 1992 och då var mamma 22år och pappa 27år. Sedan kom min bror till världen 1995. Mina föräldrar har båda haft bra uppväxter, med underbara föräldrar och till mig mor-far/föräldrar. Dom är även gifta sen många år tillbaka, jag älskar mina föräldrar av hela mitt hjärta! ♥

(Lägger inte ut bilder på dom i bloggen eftersom jag vet att dom inte vill det!)

Kram

♥ Dag 2 – Min första kärlek.

Min första riktiga kärlek är helt klart min nuvarande pojkvän - Simon. <3
Sen har man väl haft sina killar innan, men inte riktigt ordet pojkvän kanske på de viset som med S.
Vi träffades i skolan, han gick i 8:an & jag i 9:an, kom ihåg att jag såg honom i korridoren ett antal gånger och tyckte han var jätte snygg med sitt halvlånga svarta hår & vackra blåa ögon, mums ;)
Min ena kompis var kär i Simon och hon berättade i skolan "ja skrev till han att ja gillar han men han svara inte"
och varför han inte svarade har och göra med att han faktiskt var på G med mig i hemlighet ;)
Men det var inte hemligt länge, måndagen efter helgen var vi två tillsammans <3
Jag fick min dröm pojkvän. <33



jag älskar dig, neo och bebisen i magen - allra mest <3

Alice i underlandet

Just nu sitter jag och kollar på Alice i underlandet som jag & simon hyrde igår, vi har redan sett den på BIO men jag ville hyra den igen och se den hemma med, tycker som sagt om Johnny Depp en del :D han är ju så braaaa, mums :D

Neo sover just nu middag och har gjort ett tag, och jag har städat lägenheten och fixat massa, tagit fram mat tills ikväll då blir det stek med potatis och sås :) Det var faktiskt typ en vecka sedan som vi satte upp vår julgran och alla tomtar m.m haha, och jag trivs sååååå bra när jag går upp på morgonen och ser alla julsaker, MYS :D !!

Vi hörs säkert sen, pusspuss.


♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

Ja, då ska jag göra ett försök till att presentera mig själv.

Erica heter jag, 18år och blivande två barnsmamma.
Har varit tillsammans med min fina pojkvän Simon i drygt tre år - 071126 <3
Vi har en son som heter Neo som kom till världen på bf-dagen - 090221 <3
Nu väntar vi vår andra lilla knodd i min mage och den är beräknad - 110612 <3
Vi bor i en egen lägeheten, en tvåa och trivs bra här.
Jag älskar julen något enormt, även té med mjölk och mycket socker!
Tycker Johnny Depp är snygg och älskar Bonnie Tylers röst.
Jag älskar min fina famij över allt annat, i den räknas in både mina barn, pojkvän, lillebror, mamma & pappa <3



Det får vara nog :D

Lista

Tänkte faktiskt se om jag kan fixa denna och komma ihåg den varje dag, ni får påminna mig!
Funderar även på att strunta i att låsa bloggen just nu pga så trevliga människor!

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.


Tänkte även kolla med er om ni har några bra namnförslag på babyn i min mage?



Babyn i magen, vi älskar dig. <3

Min fina Neo, vi älskar dig. <3